Goed nieuws: zwaar NAM-verkeer toch niet door de dorpskern

De in de dorpskrant aangekondigde werkzaamheden op de NAM-locatie aan de Menneweg gaan door zoals gepland, maar het daarmee gepaard gaande zware vrachtverkeer hoeft toch niet door de dorpskern van Ravenswoud te rijden. 

In overleg met de gemeenten Midden-Drenthe en Ooststellingwerf én met Natuurmonumenten is er op het laatste moment alsnog een alternatieve route gevonden, namelijk via de Jonkersvaart. Met medewerking van aanwonenden is die route vrijgemaakt van lage overhangende takken, terwijl het bekende (of beruchte) onverharde weggedeelte wordt aangepast door de gaten op te vullen en rijplaten neer te leggen. Wie gewend is om deze route te rijden moet dus de komende periode rekening houden met brede tegenliggers die vanwege hun gewicht niet zomaar de berm in kunnen om uit te wijken. Het is dan ook veiliger om tijdens de werkzaamheden deze route met auto of fiets te vermijden.

Hiermee wordt voorkomen dat de aanvoer van zwaar materieel en de werkzaamheden om de Meester Lokstraat fietsveiliger te maken elkaar in de weg zitten. Een en ander werd bekend toen de dorpskrant al was geprint, dus het bericht daarin kon niet meer worden aangepast.